MAJÖR DEPRESYON RAHATSIZLIĞI- MAJOR DEPRESSION DISORDER

MOJÖR DEPRESYON RAHATSIZLIĞINDA DÜŞÜK ARJİNİN SEVİYELERİ GÖRÜLMÜŞTÜR.

ARJININ LEVELS ARE LOWER AT MAJOR DEPRESSION DISORDERS

Majör Depresyon Hastalığı
 
Majör Depresyon Hastalığı
 
Arjinin vücut için gerekli temel amino-asitlerden biridir. Doğu Finlandiya Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada Majör depresyon rahatsızlığı olanlarda Arjinin biyo-yararlanım seviyeleri düşük bulunmuştur. Anti depresan ilaç kullanımı hastaların arjinin seviyelerinde bir değişikliğe yol açmamıştır. Arjinin, kalp-damar- beyin damar ve sinir sistemi sağlığında önemli roller üstlenir; kan akışını düzenler. Arjinin böbreklerden toksik madde atılımını arttırır, yaraların çabuk iyileşmesini sağlar, bağışıklık sistemini destekler, ereksiyon için önemlidir. Deprasyona bağlı olarak vücutta iltihaplı tepkiler görülmektedir. Vücutta arjinin eksikliğinde sinir sistemi ve dolaşım sistemi sağlığı için gerekli olan nitrik oksit üretimi düşmektedir. Vücutta arjinin fazlalığının da sağlık açısından önemli risk faktörleri arasında bulunduğu unutulmamalıdır.
 
Arjinin kısmen vücutta üretilen kısmen de dışarıdan gıdalarla alınabilen bir amino asittir. Hidi ve tavuk etinde, kabak çekirdeğinde, soya fasulyesinde, yer fıstığında, süt ve süt ürünlerinde, nohut ve mercimekte yüksek oranda bulunur. Araştırma Journal of Affective Disorders dergisinde yayınlanmıştır.
For English text please refer to:

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.