STRESİN HAYATIMIZI ZİNDAN EDEN 10 ZARARI- 10 VITAL REASONS WHY THE STRESS DANGEROUS IN OUR LIFE

 

menme

STRESİN EN ÖNEMLİ 10 ZARARI

10 FATAL DANGER OF THE STRESS IN OUR LIFE

SÜREKLİ STRES HALİ NEDEN ÖNEMLİDİR

STRES BEYİNDEKİ HİPOTALAMUS KANALI İLE SİNİR SİSTEMİ VE ENDOKRİN SİSTEMİNİ ETKİLER.

  1. KRONİK STRES ORGANLARIMIZI ETKİLER. VÜCUDUMUZDA FİZYOLOJİK DEĞİŞİKLİKLER YAPARAK ORGANLARIMIZIN SAĞLIĞINI KÖTÜ YÖNDE ETKİLEMEY BAŞLAR.
  2. STRESİMİZ ARTTIKÇA ADRENALİN, NORADRENALİN VE KORTİZOL İSİMLİ HORMONLARIN ÜRETİMİ ARTAR. BUNLAR BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİZİ BASKILAR, İLTİHABİ SÜREÇLERİ BAŞLATIR, ROMATİZMAL VE YANGILANMA SÜREÇLERİNE KARŞI DİRENCİMİZİ DÜŞÜRÜR
  3. SÜREKLİ STRES, HİPOTALAMUZ KANALI İLE SİNİR SİSTEMİZİ TAHRİP ETMEYE BAŞAR. VÜCUTTA B VİTMİNİ VE MAĞNEZYUM STOKLARI HIZLA TÜKENMEYE BAŞLAR, SİNİR SİSTEMİ RAHATSIZLIKLARI ORTAYA ÇIKAR
  4. SÜREKLİ STRES, SIK SIK VE SIĞ NEFES ALMAMIZA NEDEN OLUR, VÜCUT OKSİJENSİZ KALIR, AKCİĞER RAHATSIZLIKLARI BAŞLAR. MİGREN VE BAŞ AĞRILARI ARTAR. ASTIM, ENDİŞE VE PANİK ATAK BAŞLAR.
  5. SÜREKLİ STRES ALTINDA VÜCUT DAHA FAZLA ENERJİ TÜKETİR. KARACİĞER SÜREKLİ ŞEKER ÜRETEREK KANA AKTARIR. ŞEKER HASTALIĞI BAŞ GÖSTERİR. KİLO KAYBI VEYA KİLO ALIMI SÖZ KONUSU OLUR.
  6. SÜREKLİ STRES, KALP DAMAR VE BEYİN DAMAR SAĞLIĞIMIZI ETKİLER, FELÇ, KALP KRİZİ VB. RİSKLER ARTAR.
  7. STRES ENDOKRİN SİSTEMİNİ ETKİLEYEREK, RUH HALİMİZİ, BÜYÜMEMİZİ, GELİŞMEMİZİ, HÜCRE VE ÜREME FAALİYETLERİMİZİ ETKİLER, KADINLARDA ÖZEL GÜNLER ÖNCESİ AĞRILAR, ERKEKLERDE SERTLEŞME SORUNLARI ORTAYA ÇIKAR.
  8. STRES SİNDİRİM SİSTEMİMİZİ ETKİLER. STRES ALINDA DAHA AĞIR GIDALAR İSTERİZ. DAHA ÇOK YENİR. BU DURUM MİDEDE REFLÜ, EKŞİME, YANMA, MİDE BULANTISI, HAZIMSIZLIK VE İSHAL VE KABIZLIK GİBİ BAĞIRSAK SORUNLARINA YOL AÇAR.
  9. SÜREKLİ STRES, KAS VE İSKELET SİSTEMİMİZİ DE ETKİLER. KASLAR SÜREKLİ GERGİN OLDUĞUNDAN, KAN AKIŞI AZALIR. BAŞ VE MİGREN AĞRILARI ARTAR, OMUZ ADALELERİ BAŞTA OLMAK ÜZERE KAS AĞRILARI ÇEKERİZ.
  10. AŞIRI STRES DÜZEYİ, AŞIRI RUHSAL VE ZİHİNSEL UYARILMAYA NEDEN OLUR. BU DURUM UYKUSUZLUĞU BİRLİKTE GETİRİR. DİKKAT EKSİKLİĞİ, BİRŞEYE ODAKLANAMAMA VE YORUGUNLUK HİSSİ İLE BİRLİKTE HEYECANIMIZ KAYBOLMAYA BAŞLAR.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.