KORANAVİRÜS (KOVİD-19), SOĞUK ALGINLIĞI (COLD) VE GRİP/NEZLE (FLUE) ARASINDAKİ TEK VE EN ÖNEMLİ FARK NEDİR?

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

KORANAVİRÜS (KOVİD-19), SOĞUK ALGINLIĞI (COLD) VE GRİP/NEZLE (FLUE) ARASINDAKİ TEK VE EN ÖNEMLİ FARK NEDİR?

WHAT IS THE ONLY DIFFERANCE BETWEEN CORONAVIRUS, COLD AND FLUE?Brunette sneezing in a tissue in the living room

 

 

Bugünlerde koronavirüs semptomları/belirtileri ile soğuk algınlığı ve grip/nezle belirtileri birbirine çok karıştırılabilir. Bu durum ailelerde paniğe neden olabilir, hastaneler bu sebeple de gereksiz yere meşgul edilebilir. Gerçekten bu hastalıkların belirtileri bazısında az bazısında çok olsa da benzerdir. Ancak burada ayrıntı yaratan çok önemli bir fark vardır.  Soğuk algınlığında ve korona virüste hapşırma görülmezken, grip/nezle/flue durumlarında hapşırma görülür.

Ateş, yorgunluk, kuru öksürük, vücutta ağrı-sızı, burun akıntısı,  baş ağrısı, nefes darlığı ve tat duygusu kaybı gibi durumlar her 3 hastalık belirtisi için mümkün olabilir. Bunla birlikte genel olarak değerlendirildiğinde; ishal, bazen çocuklar hariç, korona-19’da görülebilir, soğuk algınlığında görülmez. Nefes darlığı ise koronavirüs (covid-19) için önemli bir semptom olup, soğuk algınlığında ve gripte görülmez.

Bununla birlikte her insanın durumu kendine özgü olarak değerlendirilmeli ve her durumda bir uzman doktor tavsiyesi alınmalıdır.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.