YÜKSEK TANSİYON, KOLESTEROL VE TRİGLİSERİT DÜZEYİ NE İLE DÜŞER/WHAT IS THE MOST IMPORTANT WAY TO LOWER HIGH BLOOD PRESSURE, TRIGLYCERIDES and CHOLESTEROL

Birçoğumuzun kendisinde veya yakınlarında mevcut olan özellikle yüksek tansiyonun düzenlenmesine, kolestrol ve trigliserit düzeyinin düşürülmesine yardımcı önemli 2 enzim nedir?TANSİYON

Yüksek tansiyon, trigliserit yüksekliği için kullandığımız ilaçların yan etkilerinin başında kaslarda erime ve yorgunluk sendromu gelmektedir. Bu ilaçların yan etkilerini azaltmak başta olmak üzere, kaslarda erime, Parkinson hastalığı, kanser, diabet, HIV, kronik yorgunluk sendromu, uyuklama, Bunama (alzheimer), deprasyon, endişe, denge bozukluğu, huzursuzluk ve bağışıklık sistemindeki bozukluklara karşı Coenzyme Q10 ve Coenzyme A isimli enzimlerden “doktorunuza danıştıktan sonra” yararlanmanız faydalı olacaktır.

Coenzyme Q10’in kandaki şeker düzeyini etkilemesi nedeni ile, seker hastası olan dostlarım özellikle doktorlarına danıştıktan sonra doktor tavsiyesinde bu enzimlerden faydalanabilirler.

her iki enzim birlikte hücre düzeyinde yağ, karbonhidrat ve protein metabolizmasını düzenleyerek hücre bazında enerji üretimini başlatmaktadır.

Özellikle diğer metebolik enzimler yanında özellikle kalp rahatsızlıkları, kaslarda erime, Parkinson hastalığı, kanser, diabet, HIV rahatsızlıklarına karşı etkili olan Coenzyme Q 10 enzimini sürece sokan Coenzyme A eksikliği, hücrelerde enerji dönüşümünü bloke ederek, vücudumuzda kilo almak dahil birçok metebolik düzensizliklere neden olmaktadır.

Coenzim Q 10, organ etlerinde (kalp, böbrek gibi), ıspanakta, karnabaharda, brokolide, kas etlerinde, portakal ve çilekte, soya fasulyesi, mercimek ve nohutta, susam tohumunda ve antep fıstığında bol miktarda bulunmaktadır.

Coenzim A üretimi için vitamin B5 önemlidir. Vücutta vitamin B5 oranı düşük olduğu zaman Coenzym A düzeyi de düşer. Coenzim A’nın esas görevi yağ asitlerini sentezlemek ve parçalamaktır. Bu ise enerji ve yapılanma metebolizması için son derece önemlidir. Vücutta asetil ve asil gruplarının nakli Coenzim A ile mümkündür. Gıdalarla alınan Vitamin B5’in % 85’i Coenzyim A formundadır. Bağırsakta sindirim enzimlerinin eksik olması vücutta vitamin B5 üretimini engeller ve coenzyim A düzeyini de düşürür. Kırmızı kan hücreleri Vitamin B5 i bağırsaklardan alarak vücudun diğer bölgelerine taşır. Vücuttaki kansızlık da coenzim A’nın hücrelere ulaştırılamamasının bir diğer nedenidir.

Vitamin B5 veya diğer ismiyle pentonoik asit yetişkinler için günde 5 mg. civarında tüketilmelidir. En yüksek oranda karaciğerde, mantarda ve ayçiçeği tohumunda bulunur.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.