Düşünce gücümüzle haberleşmeye bir adım daha yaklaştık.
Geçen hafta, ABD’de Maschesettes Institute Of Technology (MIT)’ de yapılan bir araştırma sonucu beynimizden geçen düşünceler yanağımıza ve çenemize konan birer nörokas algılayıcısi ile % 95 doğruluk oranıyla yazılı hale getirilerek okundu.
Çalışmanın temelinde düşüncelerimizin çene ve gırtlak kaslarında titreşimler oluşturmasıydı. Bu titreşimlerin frekanslarını analiz eden cihazlar ve bir bilgisayar programı ile düşüncelerimiz yazıya dökülebildi.
Sıra bu çalışma ile yazıya dökülebilen düşüncelerimizin frekanslarını karşılıklı kullanılacak iki alıcı-vericili kulaklıkla birbirimize aktarabilmekte.. Daha sonra da, unuttuğumuz bir tekniği tekrar öğrenerek 🙂, yani epifiz bezini eski gücüne kavuşturarak doğrudan düşüncelerimizle konuşabilmek, konuştuklarımızı beynimize kaydederek hafıza sorunlarını önlemek ve giderek konuşmayı lüzumsuz görerek unutmakta…
Beyin gücü ile istediğimiz kişi ile nerede olursa olsun doğrudan haberleşmenin sosyal açıdan doğurabileceği etkileri şimdiden düşünmeye başlasak iyi olacak gibi.. tabi ki yine ABD nin peşinden koşmak istemiyorsak…
Sibernetik Tıp teknolojileri ile hücre titreşimlerinin frekanslarını çözerek teşhis ve tedavi amacıyla kullanılmasına zaten başlamıştık:)