Soğan ve sarmısak yediğinizde midede bir hazımsızlık ve yanma hissedebilirsiniz. Bunlarıyedikten sonra rahatsız olabilirsiniz. Bu durumda karaciğerinizde 2. faz sulfoxidation detox süreci aksamaktadır. Karaciğerinizde glutathion enzimi, cystein, methionin ve molibden eksikliği söz konusudur. Nonsteoridal anti enflamatuar (NSAID) ilaçların kullanımı (aspirin) ve tetrazine (sarı renkli gıda renklendiricisi) sulfoxidation sürecini engelleyerek bu rahatsızlığa neden olmaktadır. Günde 100 mg’dan fazla aşırı B6 vitamin alımı veya aşırı molibden yüklenimi de bu süreci aksatabilmektedir.
Karaciğerde glutathion düzeyini normal düzeye çıkarmak için çok yüksek dozlarda dahi verimli olamayan Glutathion desteği almak yerine, yüksek dozlarda (2 hafta boyunca günde 500 mg-3 gr. C vitamini ve günde 800 mg N-Acetylcystein (NAC) almak yeterlidir. C vitamini uygulaması ile beyaz kan hücreleri büyüme faktörü 4 kat, kırmızı kan hücreleri büyüme faktörü ise 2-5 kat arasında arttığı görülmüştür. AIDS ve kanser hastalarında vücutta oxidative stres fazla olduğundan C vitamini yanında glutathionun pre-curseri olan NAC kullanımının da daha uygun olacağı değerlendirilmektedir.
Kuşkonmaz, avakado, ceviz, lahanagiller, narenciye, dereotu, kimyon, kuşkonmaz glutahion zengini gıdalardır. Bunun yanında günde 1000-3000 mg C vitamini desteğinin alınması da yararlı olacaktır.
Sürecin sağlıklı işleyebilmesi için sülfür ihtiva eden yumurta sarısı, kırmızı biber, sarmısak, soğan, brokoli ve brüksel lahanasının dengeli yenmesi gerekmektedir.