FOR THE PRAGNANT LADIES/ HAMİLE HANIMLARIN DİKKATİNE

Sayın hanımefendiler,

  1. Hamile iseniz doktorlarınızın tavsiyelerine mutlaka uyun ama ben size yine de hamileliğinizin kaçıncı ayında olursanız olunuz rontgen ışınlarına maruz kalmayınız diyorum…

Kimse bir ışının doğmamış bir bebek üzerindeki etkisini %100 doğrulukla tahmin edecek güçte değildir.

  1. Doğmamış bir bebeğin doğmuş bir bebek gibi tüm üzüntü ve sevinçlerinizi, mutluluk ve karamsarlıklarınızı hissedeceğini unutmayınız. Siz gülerken yüzündeki gülümsemeyi görmenizi beklemiyorum ancak bunu hissedebilirsiniz. Negatif düşünce ve beklentilerin hayatınızda uzun bir dönemi kaplaması veya hamile iken uzun bir süre bunalımda olmanız bebeğinizin genlerini ve karakterini etkileyebilir. Ne ekerseniz onu biçersiniz… Unutmayın lütfen… Özellikle hamile iken hayata iyimser bir pencereden bakmanız bebeğinizin de pozitif bir kimlikle doğmasını sağlayabilir. Unutmayın ki bir bebek, hayatınızda yep yeni bir sayfa açacak güç ve kabiliyettle hayatınıza girer. Bebeğiniz bir günlük değildir. O sizinle hayatını geçirecek ve muhtemelen sizden sonra hayatını devam ettirecek çok önemli bir parçanızdır Nur yüzlü, bahtı açık, size, çevresinize ve topluma hayırlı bir bebek dünyaya getirmeniz dileğiyle…
  2. Bebebğinizin bir hastalığı yoksa ağlamasına izin verin lütfen… Bir bebek akciğerlerini ancak böyle geliştirebilir ve uzun soluklu olabilir. Ünlü türkücüler nereden çıkıyor bir bakar mısınız? Urfa’nın pamuk tarlası kenarından ağlayan bebeklerden…
  3. Imperial Collage ve Rochoster Tıp Merkezinde yapılan deneyler göstermiştir ki; hamileyken yaşadığınız stres bebeğinizin zekasını etkilemektedir. Annenin stres hormonları erken safhalarda bebeği etkilemektedir. Bebeğin beyin fonksiyonları ve davranışları hamile annenin yüksek düzeyli stresinden olumsuz etkilenmektedir. Yüksek stres düzeyi aynı zamanda çocuğun hiperaktif olmasına ve davranış bozuklukları göstermesine neden olmaktadır. İlk üç ayda yaşanan yüksek düzeyli stres ayrıca çocukta anomalilerin artmasına neden olmaktadır. (Kaynak: 24 Aralık 2011 tarihli Hürriyet Gazatesi)
  4. Hamilelik anından başlayarak, doğumdan sonra bebeğinizin kafatası kemikleri yeterince sertlik kazanıncaya kadar uzmanlar cep telefonunuzu bebeğinizden uzak tutmanızı tavsiye ediyorlar. Cep telefonlarının yaydığı radyosyon henüz yeteri kadar kalınlaşmamış veya sertleşmemiş olan kafatası kemiğinden rahatlıkla geçerek beyin sinir hücrelerini olumsuz etkilemektedir. Aman dikkat çünkü daha başka neleri etkilediğini zamanla göreceğiz…
  5. Hamileliğin son devresinde bebeğinizin kan grubunu öğrenme imkanı var ise mutlaka öğrenin. Sizin kan grubunuz ile bebeğin kan grubu farklı ise, doğumdan sonra bebeği sütünüzle beslemeye başlamadan önce mutlaka bir uzman doktorla görüşerek onun onayını alın. Çünkü bazı araştırmalar göstermiştir ki; bebeğin kan grubu ile annenin kan grubu farklı olduğu zaman bebekte bazı istenmeyen durumlar gözlenmektedir.
  6. Bebeğiniz doğduktan sonra erkek çocuklarını 24 ay, kız çocuklarını 20 ay kendi sütünüzle besleyerek bebeğin organlarının tam gelişmesine yardımcı olabilirsiniz. Eksik emzirmelerin bazı organlarda eksik gelişmelere neden olduğu yönünde görüşler vardır. Eğer süt sorununuz var ise mutlaka doktorunuzla görüşerek telafi edici tedbirler alınız.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.