UYKUSUZLUK VE DEPRESYON İÇİN KULLANILAN İLAÇLARIN SAĞLIĞIMIZA ZARARLARI /INSOMNIA AND SIDE EFFECTS OF THE INSOMNIA AND ANTI-DEPRESSION DRUGS

uykusuzluk2

UYKUSUZLUK VE ANTİ-DEPRESYON İLAÇLARININ YAN ETKİLERİ

 

Hindi etinin triptofan isimli amiono asidi, uykusuzluğa iyi gelir. Çünkü triptofan, seretonin ve daha sonra da meletonin isimli uykuyu destekleyen proteinin oluşması için gerekli olan proteindir.

Triptofan vücutta üretilmez; gıdalarla alınması gerekir. Hindi başta olmak üzere kümes hayvanlarında yumurtada, ıspanakta, muzda, mısır ekmeğinde, somon başta olmak üzere tüm yağlı balıklarda bulunur.

Seretonin bağırsaklarda üretilir. Önemli bir kısmı burada kullanılır. Çok az bir kısmı ise  beyne nakledilir. Beyne kolaylıkla taşınabilmesi için karbonhidratlarla birlikte alınmalıdır.

Monoaminoxidaz inhibitörü esaslı antidepresan veya uyku ilaçları peynir ile etkileşerek  özellikle mayalı peynirlerle birlikte alınması, tansiyon yüksekliğine (16 dan 22’ye kadar yükselme), baş ağrılarına, beyin içi kanamalara, aritmiye, kalp krizlerine ve ölümlere varan etkileşime neden olabilir. 

Trisayklik (tricyclic) esaslı (fluoxetine etken maddeli) depresyon veya uyku ilaçları sodyum ve kalsiyumun vücut tarafından emilimini engelleyerek vücutta önemli fonksiyonel bozukluklara yol açabilmektedir.

Söz konusu ilaçların aşırı dozda alınması Seretonin Sendromu denen ve baş ağrısı ile öne çıkan bir çok rahatsızlığa neden olabilir.

INSOMNIA AND SIDE EFFECTS OF THE INSOMNIA AND ANTI-DEPRESSION DRUGS

Turkey meat’s amiono acid, called tryptophan, is good for insomnia. Because tryptophan is the protein needed to form seretonin and then meletonin, the protein that supports sleep.

Tryptophan is not produced in the body; it needs to be taken with foods. It is found mainly in Turkey, poultry, eggs, spinach, bananas, corn bread, salmon and all oily fish.

Seretonin is produced in the intestines. A significant portion is used here. A very small portion is transplanted into the brain. It should be taken with carbohydrates for easy transport to the brain.

Monoaminoxidase inhibitor-based antidepressants or sleep medications may interact with cheese, especially with yeast cheese, causing high blood pressure (up to 16 to 22), headaches, intracranial bleeding, arrhythmias, heart attacks and death.

Depression or sleep medications based on tricyclic (fluoxetine active substance) can prevent the absorption of sodium and calcium by the body, leading to significant functional disorders in the body.

An overdose of these drugs can cause a lot of problems called Seretonin Syndrome, which is prominent with headaches.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.