KORONA (COVİD-19) TEDAVİSİ İÇİN EVE GÖNDERİLEN HASTALAR AKCİĞERLERİ NASIL TEMİZLEYEBİLİR? HOW CAN YOU CLEAN UP YOUR LUNGS FROM CORONA VİRUS (COVİD-19) AT HOME TREATMENT?

KORONA (COVİD-19) TEDAVİSİ İÇİN EVE GÖNDERİLEN HASTALAR AKCİĞERLERİ NASIL TEMİZLEYEBİLİR?

HOW CAN YOU CLEAN UP YOUR LUNGS FROM CORONA VİRUS (COVİD-19) AT HOME TREATMENT?

Hastalığın hızla yayılması karşısında, corana virus (covid-19) hastalarının evde tedavisi giderek yaygınlaşmaktadır. Bu süreçte akciğerlerin balgam ve virüsten temizlenerek oksijen kapasitelerinn arttırılabilmesi çok önemlidir.

Gerek virüsün yarattığı iltihabi birikimlerin ve gerekse oluşan balgamın vücuttan sökülüp atılabilmesi için doğal ham bal yemek çok yararlıdır. Bu balın, Bolu’da 1700 m. yükseklikte özel arı evinde ürettiğimiz Antik Komplex Bal gibi quersetin ve elektrik iletim gücü ve enzim oranı çok yüksek bir bal olması akciğer temziliğini hızlandıracaktır. 1 kaşık balın içerisine ¼ çay kaşığı oranında zencefril ve zerdeçal katılarak aç karnına günde 2-3 defa yenmelidir. Bal yendikten yaklaşık 20-30 dk. sonra aşağıda şekilde ve resimde gösterilen bir pozisyon alınarak yaklaşık her 5 saniyede bir sert şekilde öksürülmelidir. Bu pozisyonlarda akciğer ters dönerek ağız bölgesine açılmış olduğundan hava keseciklerini dolduran balgam da yerinden sökülerek atılabilecektir.

Çizgi resimdeki pozisyondan başlayarak okla gösterilen istikamette başınızı yere değdirebilmek için bir yatak veya divan kullanabilirsiniz. Bu durumda vücut belden ayaklara kadar yatağın üzerinde olurken göbekten başa kadar da yatağın kenarından 90 derece dik vaziyette yere doğru eğilecektir. Böylece akciğer ağıza açılacak şekilde ters dönmüş olacaktır.

Öksürme işlemi balgam çıkmaya devam ettikçe devam etmeli sonra bir dahaki uygulama için ara verilmelidir.

Her 25 kg. vücut ağırlığı için günde 1 litre ılık su içilmelidir.

Her uygulamadan sonra 1 bardak ılık su içerisine 5  damla hodan yağı (primrose oil)  ile 5 damla biberiye yağı konularak içilirse iltihaplı hücre ve dokuların iyileştirilmesi hızlandırılabilr.

Süt ve sür ürünleri akciğerlerdeki balgamı katılaştıracağından akciğerlerinde balgam veya iltihap olan hastaların bu ürünlerden uzak durmaları önemlidir.