CİNSEL BÖLGE KAŞINTILARININ SEBEPLERİ NEDİR VE NASIL ÖNLENİR? WHAT IS THE REASONS AND HOW CAN YOU TREAT TINEA CRURIS/ JOCK ITCH?

Özel bölgelerdeki kronik kaşıntı gizli şeker veya şeker hastalığından kaynaklanabilir. Bir diğer sebep de bu bölgelerde mayaların, bakterilerin, mantarların veya virüslerin bulunmasıdır.


Bel soğukluğu, sedef, cilt mitleri, allerjik giysiler, dar giysiler, uykusuzluk, susuzluk, doğum kontrol hapları ce spiralleri, kortizonlu ilaçlar/merhemler, anemi, troid sorunları, alkol ve sigara ve aşırı stres, sık cinsel ilişki de cinsel bölgedeki kaşıntının bir nedeni olabilir.

Kaşıntının önlenmesine destek olmak üzere, bu bölgelerin cilt dostu bir sabunla günde 1-2 defa yıkanması ve iyice kurulanması önemlidir. Bununla birlikte çok kaşıntı olması durumunda “Tantum Verde” veya bunun benzeri bir sprey kullanılması da rahatlama sağlayacaktır.
Gizli şekeri bulunan veya şeker hastası olanlar ise her şeyden önce şekerli gıdalardan uzak durmaları ve şekerlerini kontrol altında tutmaları gerekmektedir.

Gizli şekeri bulunan veya şeker hastası olanlar ise her şeyden önce şekerli gıdalardan uzak durmaları ve şekerlerini kontrol altında tutmaları gerekmektedir.

Kronik hale gelmiş bir cinsel bölge veya kasık arası kaşıntının önlenmesi için doktorunuza danışarak bazı ilaçların kullanılması da gerekebilir. Bu kapsamda, antibiyotik, antimikotik (terbisil ve benzeri bir ilaç 14 gün boyunca sabah akşam 1 adet) veya kortizollu merhemler (travazol veya benzeri bir merhem 5 gün boyunca sabah ve akşam çok hafif ve yüzeysel olarak), günlük hayatı kolaylaştırmak üzere 1 zyrtek veya benzeri bir ilaç (sabah ve akşam yarım adet) ve her gün 2 defa konazol veya benzeri bir antimikotik şampuan (cinsel bölgede ve kasık bölgesinde köpürtülecek şampuanın 5 dk. boyunca o bölgede bekletilmesi), travazol kremin bitmesinden sonra günde 1 defa o bölgede çay ağacı yağı kullanılması kronik rahatsızlıkların giderilmesinde etkili olabilir.

İdame tedavisi olarak 2 ay süreyle haftada 1 veya 2 defa Oceral veya eş değer bir sprey günde 1 defa cinsel bölgeye uygulanabilir.

Cinsel bölgenin ve kasık bölgesinin kuru ve serin tutulması bir başka önemli noktadır. Bu kapsamda, nemliliği önlemek üzere talk pudrası kullanılması, dermotolojik sabunlar kullanılması, bölgenin tüylerin gelişimi istikametinde traş edilmesi; tersine traş edilmemesi, iç çamaşırlarının her gün değiştirilmesi, çamaşırların güneşte kurutulması, o bölgenin kurutulacak şekilde çok sıcak su ile yıkanmaması gerekmektedir.

Alınacak diğer tedbirler arasında, bol elbise ve iç çamaşırlarının giyilmesi , rahatsız edici kaşıntıların artması durumunda buz kompresi yapılması, yemek sodası kullanılması, ingiliz tuzu kullanılması, çok sıcak ve nemli ortamlarda bulunulmaması ve %2 inceltilmiş biberiye extraktı kullanılması, iç çamaşırlarının sıcak ütü ile ütülenmesi, iç çamaşırlarının elde parfümsüz bir sabunla yıkanması, köpük banyosu yapılması gibi cinsel bölgenin ve kasık bölgesinin doğal ortamını bozabilecek durumlardan kaçınılması bulunmaktadır.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.