KAŞINTILI KASIK MANTARI (TINEA INGUINALIS) NEDİR NASIL TEDAVİ EDİLİR? WHAT IS ITCHY PELVIC FUNGUS (TINEA INGUNIALIS), HOW CAN YOU TREAT IT?

 

KAŞINTILI KASIK MANTARI (TINEA INGUNIALIS) NEDİR NASIL TEDAVİ EDİLİR? WHAT IS ITCHY PELVIC FUNGUS (TINEA INGUNIALIS/KURIRIS), HOW CAN YOU TREAT IT?

 

Birçok insanı rahatsız etmesine rağmen çeşitli nedenlerle doktora gidilmez; kasık mantarı (tinea ingunialis). Kasık bölgesinde amansız bir kaşıntıya sebep olabilir. Hatta kızarıklık ve hatta su toplamasına, deri kalınlaşmasına kadar rahatsızlıklar artar. Bunun çaresi nedir?

 

Kasık mantarı nemli ve sıcak havaları seven kasıkta, makat çevresinde, cinsel bölge etrafında ve üst ve alt baldırlarda kaşıntı ile belirgin bir mantar türüdür. Tedavi edilmezse diğer çevrelere de bulaşabilir. Kişiler arası bulaşıcılığı da vardır.

Ortaya çıkış sebepleri:

  1. Bölgenin nemli olması
  2. Dar kilotların giyilmesi
  3. Kişide ayak mantarı bulunması ve buradan cinsel bölgeye bulaşması
  4. Yumurtalık bölgesinin mantar bulaşık olması ve buradan diğer bölgelere bulaşması
  5. Aşırı kilo
  6. Aşırı terleme
  7. Ortak kullanılan havlular
  8. Islak giysiler
  9. Sürtünen giysiler
  10. Hayvanlar ve toprak
  11. Şeker hastalığı

Uygulanacak destek tedavisi

  1. Kuru iç çamaşırları giyilmesi
  2. Çamaşırların beden ölçüsünden 2 beden büyük olması
  3. Kasık bölgesinin her zaman kuru ve havadar tutulması
  4. Butenafin etken maddeli mantar kremleri ve/veya mantar ilaçları (tinactin spray, zalain, lamisil, travazol ve benzeri)
  5. Doğal destekler olarak, yoğurt (sürülerek), elma sirkesi (içilerek veya sürülerek) ve sarmısak (3-4 diş sarmısak ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı lapası sürülerek) kullanabilirsiniz. Tedaviye destek olarak yine 2-3 diş dövülmüş sarmısak günde 2 defa 1 bardak su ile içilebilir.
  6. Küvete doldurulmuş tuzlu veya karbonatlı suya oturulması. Bunun için 1 su bardağı karbonat ve 2 su bardağı epsom tuzu ılık suya karıştırılarak 20 dk. bu suda oturulur. Tuz banyosunda ise 2 bardak tuz kullanılır.

KAŞINTILI KASIK MANTARI (TINEA INGUINALIS) NEDİR NASIL TEDAVİ EDİLİR? WHAT IS ITCHY PELVIC FUNGUS (TINEA INGUNIALIS), HOW CAN YOU TREAT IT?” üzerine bir yorum

  1. […] Dec 12, 2020 … KAŞINTILI KASIK MANTARI (TINEA INGUNIALIS) NEDİR NASIL TEDAVİ EDİLİR? WHAT IS ITCHY PELVIC FUNGUS (TINEA INGUNIALIS/KURIRIS), … devamini oku […]

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.