SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN POZİTİF HAYAT SEVİNCİ ŞARTTIR. HER SABAH VE AKŞAM EDECEĞİNİZ SİZE ÖZEL 4 PARAGRAFLIK BİR DUA SİZE POZİTİF HAYAT SEVİNCİ AŞILAYACAKTIR. POSITIVE VITALITY IS THE MUST FOR A HEALTHY LIFE. WHAT SOULD BE OUR FIRST AND PRIVATE PRAY IN THE MORNING TO THIS END?

POZİTİF HAYAT SEVİNCİ SAĞLIĞIN İLK ADIMIDIR. BUNU YAKALAYAMAZSAK, SAĞLIKLI BİR HAYATIMIZIN OLMASI DA MÜMKÜN DEĞİLDİR. POSİTİVE VITALITY IS THE MUST OF THE HEALTY LIFE. HOW CAN WE START THE DAY TO LIVE A HEALTHY LIFE FULL OF POSITIVE VITALITY?

1. İlk paragraf sahip olduğunuz veya sahip olmaktan büyük bir mutluluk duyacağınız tüm güzellikleri bir bir sayan ve bunlar için şükreden bir paragraf olmalıdır. Bunlar için halen sahip olmanız gerekmez ama siz metni hazırlarken sanki sahip olmuş gibi hazırlamalısınız; asla geniş veya gelecek zaman kullanmayınız. Örneğin: Allah’ım bana sunacağın tüm güzellikler için sana şükrediyorum demek yerine bunları sayarak; Bana SUNDUĞUN … …. …. …. … ve … .tüm güzellikler için sana şükran doluyum diye yazmalı veya ifade etmelisiniz- sanki onlara zaten sahipmiş gibi bir duygu içinde olmalıyız çünkü o kadar kısa bir hayat içindeyiz ki; onlara zaten sahip olduğumuzu anlayacak zamanımız bile yok!
2. İkinci paragraf Yüce Yaradan’a olan sarsılmaz inancımızı teyid eden bir paragraf olmalıdır. Başımıza ne gelirse gelsin, O’nun her zaman yanımızda olduğunun farkına olduğumuzu, yaşadığımız her olayın mutlaka onun takdiri ile hayrımıza olan olaylar olduğunu bildiğimizi belirtmeliyiz. Bizi her zaman müjdelediği ve müjdeleyici olduğu için O’na sonsuz şükranlarımızı ifade etmeliyiz.
3. Üçüncü paragraf kendimiz dışına başkalarına ne şekilde yardımcı olabiliyoruz. Bunların önemlilerini tek tek sayıp, böyle bir imkanı bize sunduğu için ona şükürdar olduğumuzu belirtmeliyiz.
4 Dördüncü paragrafını benim gibi yazabilirsiniz:
Her gün dostlarımla birlikteyim… Dostlarımın hatalarını affediyor, güzel yanlarını söylemekten mutluluk duyuyorum… Bu sebeple huzur doluyum…. Hayata iyimserlikle bakıyorum ve her gün her yönden iyiye gittiğimi görüyorum.. Güzellikleri önce zihnimde sonra hayatta iki kez yaratıyorum… Dünün bir düş, yarının bir hayal olduğunu ancak yaşadığım her günün bir gerçek olduğunu biliyorum… Bugünü iyi yaşayarak dünü mutluluk, yarını ise umut dünyasına çeviriyorum… yaşadığım tek gerçek olan bugüne sevgiyle bakıyorum…
Tüm dostlarımı sevgi ve muhabbetle kucaklıyorum.
Dr. Şahin KESİKMİNARE

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.