KALSİYUM KAYNAKLI ENFLAMASYONLAR VE TEDAVİSİ/INFLAMATION CAUSED BY CALCIUM AND TREATMENT

 

VÜCUTTA AŞIRI İLTİHAPLANMANIN KALSİYUM KAYNAKLI SEBEPLERİ VE TEDAVİSİ

Vücudunuzda iltihap varsa, kalp damar rahatsızlığınız varsa, kan değerlerinizde bozulma varsa, başta aşırı başta B9 ve B 12 olmak üzere, B vitamini emilimi sonucu olmak üzere birçok nedenle bağırsaklardan aşırı kalsiyum ve sodyum emilimi sebep olabilir.

Hücre dışında olması gereken kalsiyum ve sodyumun hücre dışına atılması gerekir. Bunların aşırı şekilde hücre içinde birikmesi yukarıdaki rahatsızlıklara neden olabilir. Aşırı B vitamini kalsiyum emilimini arttırabilir. Böyle bir durumda B vitamini, potasyum ve magnezyum düzeyinizi kontrol ettiriniz. Vücutta düşük B vitamini seviyeleri, vücuda aşırı kalsiyum emilimini düşürmek için, vücudun B vitamini emilimini engellemesi sonucu ortaya çıkabilir.

Magnezyum, kalsiyumunun, potasyum ise sodyumun hücre içinden dışarıya çıkmasını sağlar. Hücre içinde sıkışan kalsiyumun hücre dışına atılması yangısal/iltihabi süreçlerin önünü keser. Kalsiyum fazlalığından doğan iltihabi süreçleri magnezyum desteklerinden yararlanarak önleyebilirsiniz.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.