HAYAT NE ZAMAN SONA ERER? HER ŞEY NE ZAMAN DURUR? WHEN DOES EVERYTHING STOP?

 

HAYAT NE ZAMAN SONA ERER? HER ŞEY NE ZAMAN DURUR!

WHEN IS THE REAL TIME OF DEATH?

Ölümden sonra bazı gen aktivitelerinde artış olduğu bilimsel çalışmalar sonucu belirlendi. Ölüm anından itibaren ölümsüz olan DNA’lar bir müddet daha genleri RNA’lara aktarmaya devam etmektedir. Kararlı olmadığı zannedilen RNA moleküllerinin de şaşırtıcı bir vaziyette yapılarını bozmadıkları gölülmektedir. Yani yaşam bir anlamda bir müddet daha doku seviyesinde devam etmektedir.

Genler doku seviyesinde çalıştıklarından, görevlerini yapması için bir beyne de gerek olmadığı görülmektedir. Öyleyse bugün kullandığımız Beyin Ölümü:) ! gerçeği ne kadar yansıtmaktadır.

Yaşamın esası anabolik ve katabolik moloküler süreçler, enerji ve yapısal oluşumlar için gerekli enzim ve kimyasal bileşenler tükendiği zaman durmaktadır. Biyolojik hayat ancak o zaman sonra ermektedir.

Yapılan araştırmalar beyin dokusunda genetik açıdan ihmal edilecek kadar gen aktivite değişikliği olurken, yumurtalık ve prostatta orta derecede, kalın bağırsakta ise, 600 civarında, en yüksek düzeyde genetik aktivite olduğunu göstermektedir.

Araştırma sonucuna göre, kaynayan suyun altındaki ateşi kestiğimiz zaman, suyun hala kaynamaya devam etmesi gibi, ölümün aniden değil bir zaman süreci içerisinde gerçekleştiği görülmektedir. Üstelik kesin ölüm zamanını VÜCUT SICAKLIĞI dahil insanın yaşı gibi birçok faktör etkilemektedir. Ölüm katılığı ve vücut sıcaklığı dikkate alınarak hazırlanan ölüm raporları yerine, bir müddet sonra gerçek ölümü belirlemek için, kısa süreler için genetik sağlık durumu, uzun süreler için mikrobik flora takip edilmeye başlanacaktır. Geliştirilecek bir algoritma ile yaklaşık 9 dakika içinde gerçek ölüm gerçekleşti mi ve bunun zamanı tam olarak belirlenecektir.

2017 yılında Open Biology adlı dergide bilim insanları, bazı fare ve zebra balığı genlerinin, hayvanların ölmesinden sonraki 4 güne kadar aktif kaldığını bildirmişlerdir.

4 gün tıpta az bir süre değildir. Bir insan kolay yetişmiyor… Teslim mi olacağız… yoksa bu 4 günü çok iyi değerlendirerek insanları yeniden hayata bağlayabilecek miyiz?

Hastanelerimizde yoğun bakım yerine, YENİDEN HAYAT ÜNİTELERİ ne zaman kurulacak?

Faydalanılan kaynaklar: Science News, Open Biology 2017, ve February 13 2018, Nature Communications.

 

Please refer to

for a supportive sourceranimasyonranimasyon

https://www.sciencenews.org/article/genes-could-record-forensic-clues-time-death

just for a supportive source.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.