BUNAMA VE BEYİN ENFLAMASYONU İLİŞKİSİ-ALZHEIMER AND BRAIN INFLAMATION;

BUNAMA DOĞAL BİR SÜREÇ Mİ, GENETİK Mİ YOKSA BİR ENFEKSİYON SONUCU MU OLUŞUYOR?

IS ALZHEIMER A PROCESS OF GENETICS, NATURAL IN AGING OR BACTERIAL ENFECTION: ALL OF THEM, BUT UNLIKE OTHERS, bakteriBACTERIAL FACTORS MAY BE MANAGED.

 “Beklenmedik bir şekilde, Alzheimer hastalarının beyinlerinde, sağlıklı kişilerin beyinlerinde rastlananın üzerinde, bakteriyel sınıflandırmada belirgin olarak, ortalama 7 kat fazla bir artış görülmüştür.” 

Bu tespitler ABD Bristol üniversitesi’nde yapılan araştırmalara dayanıyor.

Bunamanın kaynağında doğal süreç, genetik faktörler rol alabilir ancak bu araştırma gösteriyor ki; sağlıklı yaşamanın bunama üzerinde büyük etkisi vardır. Beyin sinir hücrelerini tahrip eden bakteriler beyinde bir yangılanmaya (enflamasyona) neden olabilir. Tespitler arasında bu yangılanma da söz konusudur.

Bunamayı önlemek üzere belki genetik faktörlerin önüne geçmek zor, yaşlılık zaten doğal bir süreç fakat bakterilerin beyindeki sinir hücrelerini tahrip etmeye başlamasıyla ortaya çıkan durumu yönetmek herhalde en kolay bir süreç yönetimi olabilir.

kaynaklar:

  1. http://okyanusum.com/makale/alzheimer-hastalarinin-beyinlerinde-bulunan-bakteri/

2. http://neurosciencenews.com/alzheimers-brain-bacteria-7091/

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.