BİLİMSEL KAYNAKLAR: ZERDEÇAL VE ACI KAYISI ÇEKİRDEĞİ KANSER, KARACİĞER, SAFRA KESESİ VE ŞEKER HASTALARINA FAYDA SAĞLAYABİLİR. SCIENTIFIC SOURCES; CURCUMIN/TURMERIC, BLACK PAPER and BITTER ALMOND (VITAMIN B 17) MAY SUPPORT CANCER, DIABETS, GALL BLADDER TREATMENTS.

1 tatlı kaşığı zerdeçalı, yarım çay kaşığı karabiber ile zeytinyağında soğuk kavurarak (yağın dumanı çıkmadan indirmek) iltihaplı hastalıklarınızın rahatlamasını sağlayabilirsiniz.

Bu karışımdaki karabiber zerdeçalın bağırsaklardan emilimini arttırmaktadır. Bu karışım bal ile karıştırılarak da alınabilir.

Karşımın Akciğer kanseri dahil bir çok kanser tipinde, plörezide,  romatoid artritte, alzheimerda, yangılı rahatsızlıklar, karaciğer, safra taşları ve çamurları ve daha birçok rahatsızlıklarda da destekleyici tedavi olarak kullanılmasının da ötesinde yararlar sağladığı birçok araştırmada gösterilmiştir.

Kanser tedavisinde acı bademin rolü bugüne kadar birçok araştırmaya konu olmuştur. Bu konuda en son yapılan araştırmalardan biri de Turgut Özel Üniversite’sinden geldi. Acı kayısı çekirdeğinde bulunan %6 civarındaki amigdalin proteininin (B 17 vitamini) kanser hücrelerini öldürdüğü bilimsel olarak tespit edildi. Acı kayısı çekirdeğinin şeker hastalarının tedavisinde ve karaciğer hasarları üzerinde de olumlu sonuç verdiği daha önceki bilimsel çalışmalarda tespit edilmiştir. Acı kayısı çekirdeğinin tüketilmesinde doktor tavsiyesi önemlidir. Çünkü bu çekirdeğin çok tüketilmesi içerisinde bulunan siyanür nedeniyle ölümlere yol açabilmektedir.

Acı badem içerisinde bulunan siyanürü izole ederek elde edilen ekstrelerin kanser tedavisine yardımcı olacağı değerlendirilmektedir. Çocuklara verilmemek kaydıyla, yetişkinlerde, günde 3-4 adet acı kayısı çekirdeğinin veya daha emniyetli olarak bunun içeriğine eşdeğer acı badem ekstresinin tüketilmesinin söz konusu kanser, karaciğer ve şeker hastaları için faydalı olabileceği konusunda bilimsel çalışmalar birbirini teyit etmeye devam etmektedir.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.