BÖBREK SAĞLIĞI İÇİN 6 TAVSİYE- 6 WAY TO PRESEVE KIDNEY HEALTH

SU İÇMEK, İDRARA ÇIKMAK, YETERLİ MAGNEZYUM, ŞEKERSİZ BESLENME , SİGARADAN UZAK DURMA VE YETERLİ UYKU SAĞLIKLI BÖBREKLER İÇİN GEREKLİDİR- ENOUGH WATER, URINATION, MAGNESIUM, NO SUGAR, NO SMOKE, ENOUGH SLEEP IS THE WAY TO HEALTY KINDEYS.

Nufusumuzun %15’i böbrek yetmezliği yaşamaktadır. Böbreklerimiz, hormon üretir, vücudun asit-alkali dengesini korur, mineralleri emer, kanı temizler ve idrar üretir. Böbrek sağlığımızı korumak için için 6 etkili tedbir:
1. Günde 8 bardak su içmek. Böbrekler su ile beslenir.
2. İdrarı ertelememek, geldiğinde hemen lavaboya yönelmek
3. Magnezyum zengini (fasulye, mercimek, muz, kabak çekirdeği gibi) gıdalarla beslenmek. Günde 1,3 mg. magnezyum alınmalıdır. Maryland Üniversitesi araştırması.
4. Şekerli ve gazlı içeceklerden uzak durmak. Günde 2 kez gazlı içecek içenlerin idrarında protein çıkıyor. Bu böbrek yetmezliğinin bir işareti olarak yorumlanmaktadır. Japonya Osaka Üniversitesi araştırması.
5. Sigara içmeyiniz; sigara kan damarlarını daraltır ve sertleştirir. Günde sadece 2 sigara içmenin böbreklerde hasara yol açtığı bilinmektedir. Klinik Farmakoloji Dergisinde yayınlanan bir araştırmada gösterilmiştir.
6. Düzenli ve yeterli uyku; böbrekler kendilerini gece yenilerler, Uykusuzluk böbrek yetmezliğine neden olur.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.