2017 KİMYA DALINDA NOBEL ÖDÜLÜ NİÇİN ÖNEMLİ- WHY IS THE 2017 CHEMISTRY DISCIPLINE NOBEL PRIZE IMPORTANT?

YENİ İLAÇLARIN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN DEĞİL, ORGANIK TEŞHİS VE TEDAVİ YÖNTEMLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN ÖNEMLİDİR.  IT IS IMPORTANT NOT FOR NEW DRUG DEVELOPMENT BUT ORGANIC DIAGNOSIS AND TREATMENT METHODS.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve kalabalık   Görüntünün olası içeriği: çiçek

Bu yıl kimya dalında Nobel Ödülünü alan Prof. Dr. Joachim Frank ” … Basmakalıp olmayan yeni fikirlerden gözünüz korkmasın. Bu çalışmaya başladığımda insanlar delirdiğimi düşünüyordu” diye başlamış söze… ve devam ederek ” …Bilimin,bilimsel yöntemlerle, cisimlerin doğasını araştırma uğraşısı olduğunu öğrendiğini belirtmiş. ” Moloküllerin atomik yapılarını görselleştirmesi Prof. Frank’a nobel ödülünü getirmiştir. Bu çalışma, moloküllerin hastalıklı ve sağlıklı insanların hücrelerinde nasıl çalıştıklarını anlamak açısından önemlidir. Ancak Nobel Komitesi tarafından iddia edildiği gibi, etkili ilaçlar geliştirilmesi için değil, atomların/moloküllerin hastalıklı ve sağlıklı hücrelerde nasıl bir rol üstlendiklerini anlamak için önemlidir. Bu çalışma, atomların/moloküllerin hücrelerin haberleşme ağlarını (cellular cybernetiks- hücresel sibernetik) nasıl etkilediklerini anlamak, bu etkiyi kontrol altına alıp yönetmek açısından önemlidir. Bu çalışma ilaçların yan etkilerine karşı hücrelerin doğasını, doğal yöntemlerle yöneterek “organik” teşhis ve tedavi yöntemleri geliştirmek açısından önemlidir. Yeni yüzyılda “ilaç geliştirilmesi” için değil, organik tıbbın ayak seslerini duyurma açısından bakıldığında bu çalışma önemli bir katkıdır. Kutluyorum..

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.