DÜŞÜK FREKANS İŞİTME KAYBI TEDAVİSİNDE ÖNEMLİ KONU- THE TRICK IN LOW FREQUENCY HEARING LOSS

DÜŞÜK FREKANS İŞİTME KAYBI TEDAVİSİNDE ÖNEMLİ KONU- THE TRICK IN LOW FREQUENCY HEARING LOSS

KULAKLIK

Düşük frekans işitme kayıplarında kullanılan düşük frekans yükseltici işitme cihazlarının

  • Yanlış kullanımı veya
  • Kişiye özgü olmaması,
  • Kalibrasyon hatası

önemli sorunlara yol açabilir. Ancak bunlardan daha önemli bir konu vardır:

Düşük frekans işitme kaybı olan hastaların frekans yükseltici işitme cihazlarını kullanan işitme engelliler bir müddet sonra normal sesleri net algılamada sorunlarla karşılaşabilirler. Düşük frekansın algılanmasına alışan kulak, yüksek frekanslı (yüksek sesler) sesleri gürültü şeklinde duymaya başlayabilir.  Böyle bir cihaz kullanımına karar vermeden önce uzman doktorunuzla konuyu mutlaka görüşmeniz gerekir.  Kullandıktan sonra da, bu gibi yüksek sesleri algılamada giderek bir sorunla karşılaşmaya başlarsanız veya böyle bir ilerlemede vakit geçirmeden uzman doktorunuza danışmanız iyi olur.

There are some consequences to amplifying the low frequencies. On the positive side, amplifying the low frequencies will improve audibility of weak low frequency sounds and result in an increase in loudness and an improvement of sound quality.20,21 Yet, having too much low frequency output may mask the audibility of the mid and high frequency sounds.22 Furthermore, over-amplification in the lows can result in a higher ambient noise level and an increased susceptibility for noise interference.

One of the sources: http://www.hearingreview.com/2003/11/changing-with-the-times-managing-low-frequency-hearing-loss/

 

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.