OBEZİTE KONUSUNDA 10 TEMEL TETBİR- 10 BASIC PRE-CAUTION FOR PRO AND AGAINST OBESITY

HİPOTROİD (TEMBEL TROİD) TEDAVİSİ- TREATMENT FOR HYPOTHROIDISM

TEMBEL TROID RAHATSIZLIĞI ŞİŞMANLIĞI, ŞİŞMANLIK ŞEKER HASTALIĞINI, ŞEKER HASTALĞI KALP DAMAR RAHATSIZLIKLARINI TETİKLER”

ı. BUNLAR OBESİTEYİ ÖNLEMEK İÇİN- THOSE THAT ARE AGAINST OBESITY

  1. YUMURTA YİYELİM- Tirosin, iodin protein ve  selenyum açısından zengindir.
  2. FINDIK VE FINDIK EZMESİ (PROTEIN ZENGİNİ GIDALAR) YİYELİM: Troit ilacı alsanız bile yeterli protein almadıkça troit beziniz sağlıklı çalışmaz. En iyi protein kaynaklarından biri de fındık ve fındık ezmesidir.
  3. PROTEIN KAYNAĞI OLARAK TAVUK BUDU VE HİNDİ GÖĞSÜ YİYELİM: Protein açısından hayvansal ve bitkisel proteinler dengeli bir biçimde yenmelidir. Tavuk ve hindi etleri içerdikleri protein tirosin ve amino asitler açısından da önemlidir.
  4. CO-ENZYME A VE CO-ENZYME Q ALALIM VEYA BUNLARIN KAYNAĞI OLARAK TAVUK BUDU VE HİNDİ GÖĞSU YİYELİM: Tavuk budu ve hindi eti içerdiği Co Enzyme A açısından önemlidir.
  5. ÇİNKO ALALIM VEYA KABAK ÇEKİRDEĞİ YİYELİM: Çinko minerali troid sağlığı için çok önemlidir. Kabak çekirdeği içerdiği çinko açısından önemlidir. Günde 1 avuç dolusu yenebilir.
  6. ESMER PRİNÇ YİYELİM: karbonhidrat krizini sağlıklı bir şekilde gidermek ve yeterli Serotenin almak açısından önemlidir. Karbonhidrat troidi daha da tembelleştirerek hashimato rahatsızlığını azdırır.
  7. DENİZ YOSUNU, BARBUNYA ve DERE OTU YİYELİM – (Oto ümmin troidi – Hashimato- olanlar hariç) içerdiği iodin açısından önemlidir.
  8. SOMON BALIĞI VEYA YAĞLI BALIK YİYELİM: İçerdiği yağ asitleri (Omega 3) açısından önemlidir. Haftada en az 2 gün yenmelidir. Yağlar kolestrol üretiminde, kolestrol da troid dahil diğer hormonların üretiminde ana madde olduğu için yeterli yağ tüketimi önemlidir. Somon balığı yağı bunların başında gelmektedir. Hayvansal yağlar ve bitkisel yağlar ölçülü şekilde yenmelidir. Omega 3 açısından sağlıklı yağlardan keten tohumu yağı, hindistan cevizi yağı, kuru yemişlerle alınan yağlar, yağlı peynir, zeytinyağı ve avakado da önemlidir.
  9. YOĞURT ve KEFİR VEYA PREBİOTİK YİYECEKLER YİYELİM: İçerdiği prebiotikler, iodin, kalsiyum ve protein açısıdan önemlidir.
  10. YETERLİ ÖLÇÜDE VITAMIN VE MINERAL MADDELER, ENZİMLER VE HORMON DESTEKLERİ ALALIM: Vitamin ve mineral madde eksikliği de tembel troidin sebepleri arasındadır. vitamin D (50-80 ng/mL; 32’nin altına düştüğünde hormonal eksiklikler yaratır), omega-3 yağ asitleri (balık, keten tohumu yağı ve ceviz) , selenium, zinc, copper, vitamin A,  B vitaminleri mutlaka yeterli düzeyde alınmalıdır.

GLUTATHION: Haşimato hastalığınına karşı en etkili bir besin desteği ve antioksidan etkisi ile bağışıklık sistemini desteklemesi, oto immün rahatsızlığın alevlenmesini önlemesi açısından ve troid bezinin onarımına ve düzenli çalışmasına olan katkısı dikkate alınsa çok önemli bir besin desteği olduğu şüphesizdir. Kuşkonmaz, ölçülü miktarda çiğ veya pişirilince sorunsuz olarak yenen lahanagiller (brokoli karnabahar lahana vb), şeftali, avakado, sarmısak, balkabağı, ıspanak, greyfurt ve çiğ yumurta glutation stoklarının artmasına sebep olduklarından önemlidir.

ASHWAGANDHA (HİNT GİNSENGİ) ÇAYI VEYA DRAJESİ: Troid bezinin sağlıklı çalışması için vücutta genel enerji hatlarını düzenler, böbrek üstü bezlerine iyi gelir, stres düzeyini düşürür, metebolizmayı hızlandırır, zekayı açar, unutkanlığı önler, zekayı açar.

Başta şişmanlığa sebep olan tembel troidin sebep olduğu sorunları önlemek açısından gerekse hücrede besin yakım merkezi olan mitokondrinin çalıştırılması açısından yukarıda açıklanan mineral ve vitaminler, Co-enzyme A bileşenleri ve glutathion ile  ayurvedik (ashwagandha- Hint Ginsengi gibi) bitki özlerini bir arada bulunduran bir besin desteğini burada tavsiyeye değer görüyorum.

Ürün http://www.6333219.well24.com sitesinde satılmaktadır. Bu sitede içeriği çok iyi düzenlenmiş 4 besin desteği bulunmaktadır.  Almanya’da üretilen bu 4 ürün (restor, basic, acitivize ve suda eriyebilen tek özellikli nano teknoloji ile üretilmiş bulunan q enzyme 10) troid hormonunu çalıştırması yanında, hücrede enerji üretim yeri olan mitokondriyi ateşleyerek etkin kilo kotrolü de sağlamaktadır. Kullanan sağlıklı kişilerin % 90 ında, etkili bir yürüyüş eşliğinde, her ay yaklaşık 2 beden kadar kilo kaybı görülmektedir.

II. OBESİTE KONUSUNDA KAÇINMANIZ GEREKEN BESİNLER ve DURUMLAR – THOSE FOODS AND SITUATIONS WHICH SUPPORT OBESITY

TROID RAHATSIZLIĞI ŞİŞMANLIĞI, ŞİŞMANLIK ŞEKER HASTALIĞINI, ŞEKER HASTALĞI KALP DAMAR RAHATSIZLIKLARINI TETİKLER”

Soya ve soya ürünlerinden uzak durunuz: Troid dahil endokrin bezleri arasındaki haberleşmeyi kesintiye uğrattıklarından ve şeker hastalığına neden olan insülin direncinin nedenlerinden de biri olan hücre reseptörlerini kapattıklarından dolayı önerilmezler. İşte sizin troid bezi tembelliğinden, şekerden ve kalp damar raharsızlıkalarına karşı koruyacak temel besinler ve besin destekleri:

  1. Troid bezini olumsuz etkileyen yiyeceklerden uzak durunuz: Beyaz undan yapılan ekmek, karbonhidrat zengini sebzeler, şeker ve Kafein: kanda şeker dengesini bozar,troidinizin işlevini olumsuz etkiler.
  2. Troidin çalışmasına zarar veren lahanagillere ait sebzeler (lahana, brokoli), turp, darı, ıspanak, çilek, su teresi, fıstık gibi gıdaların aşırı tüketilmemesi veya bunların zararlı etkilerini yok etmek için pişirilerek yenilmesi gerekmektedir.
  3. Vücutta hassasiyet yaratan ve yangıyı arttıran yiyeceklerden uzak durulması. Bu yiyecekler bağışıklık sistemini alarm durumunua geçireceğinden Hashimato rahatsızlığını arttırır veya troid üzerinde bir rahatsızlığa sebep olabilir.
  4. Vücutta yangıyı arttıran yiyeceklerden uzak durulması. Bu yiyecekler bağışıklık sistemini alarm durumunua geçireceğinden Hashimato rahatsızlığını arttırır veya troid üzerinde bir rahatsızlığa sebep olabilir.
  5. Bağırsaklarınızı bozan yiyeceklerden uzak durunuz: Bağırsakların sağlığına dikkat ediniz. Troid rahatsızlıklarının %20’sinde bağırsak rahatsızlıkları eşlik etmektedir. Prebiyotik yiyeceklerle bağırsaklarımızı desteklememiz lazımdır. Yiyecekleri en az 45 kere çiğnemeniz mide-bağırsak sağlığınız açısından çok önemlidir.
  6. Hazır gıdarlardan Uzak durunuz. Vücudunuzu asidik ortama sürükleyerek sadece troid bezinizi değil tüm sisteminizi yorarlar.
  7. Tam gıdaların yüksek ateşte kızartılarak yenmesi. Bunların doğal hallerini bozar. sistemik gizli enflamasyona (yangılanma) sebep olabilir. Bu durumda bağışıklık sistemi her zaman aşırı uyanık durumda olacak ve yerli yersiz atağa geçerek sağlıklı hücrelere saldırabilecek ve Adrenal Bezlerinin sağlığını bozabilecektir.
  8. Böbrek sağlığınızı bozmayınız: Böbrek üstü bezlerinizin sağlığı ile troid bezinizin sağlığı birbiri ile çok yakıdan ilişkilidir. Stresli ortamlar böbrek üstü bezlerinizin en büyük düşmanıdır. Adrenal yorgunluğu (adrenal fatigue) ortaya çıkar çıkmaz tetbir almazsanız troid bezinizin sağlığını da tehlikeye atmış olursunuz. Adrenal yorgunluğu için Hint Ginsengi (ashwagandha) çayı veya drajesi iyi gelmektedir.
  9. Stres ve öfkeli ortamlardan uzak durunuz.
  10. X- Işınlarından uzak durunuz: X ışınları troid bezi sağlığını olumsuz etkilemektedir. Rontgen filmi çektirmeden önce troidinizin zarar görmemesi için boğaz bölgenizi bir bantla koruyunuz.

 

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.