DUDAKTA UÇUK (HERPES) NE ZAMAN ÇIKAR – WHEN DOES THE HERPES ON THE LIPS EMERGE?

DUDAKLARIMIZDA HERPES VEYA UÇUK NE ZAMAN ÇIKAR

Vücudumuzda bulunan dokularda veya kanımıza asidik bir ortamın oluşması durumunda, veya başka bir dizi nedenle vücudumuz kalsiyumu alamaz ve kalsiyum karbonat düzeyi  belli bir sınırın altına düşer. Bu durumda Herpes (herpes simplex) veya uçuk denen virüs uyur (latent) durumdan uyanır ve dudağımızda, ağzımızın içinde veya başka bir bölgemizde belirir.

Özellikle soğuk algınlıklarından sonra veya stresten ötürü vücudun direnç düzeyinin önemli ölçüde düştüğü durumlarda uçuk çıkma ihtimali yükselir ve uçuk çıkacak kısımda genellikle tatlı bir kaşıntı olur.  Bu durumda dozajı doktorunuzun kontrolünde olmak kaydıyla, hemen Laktik asit mayası /yoğurt mayası-(2-hidroksipropanoyik asit) alınarak uçuğun ortaya çıkması engellenebilir. Uçuk ortaya çıkmış ise, doktorunuzun tavsiyesini de alarak hemen Cataplex E veya muadili bir multi vitamin yüksek dozda (günde 12 adede kadar) alınarak gelişmesi önlenebilir.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.